21 Ağustos 2014 Perşembe

Balayı Planlaması Yaparken...

Tabiki de tüm çiftler balayı seyahatlerinin kusursuz geçmesini isterler. Kusursuz bir balayı seyahati planlaması için yapmanız gerekenler konusunda size yardımcı olacağını düşündüğüm önerilerimi sizinle paylaşmak isterim.

1- Seyahat edilecek mevsim ve dönem
Her ne kadar evlilik planı yapan çiftler genelde yaz mevsimini tercih etmektedirler. Mevsim yaz olsada çiftlerin sosyal yaşantılarından, iş hayatındaki yoğunluk veya izin probleminden dolayı balayı seyahatlerini başka bir döneme ertelemek zorunda kalabiliyorlar.  Yaz mevsiminde evlilik planı yapmayan çiftler için ise evlendikleri dönemde seyahat edebilecekleri destinasyonlar kısıtlı olabiliyor. Bundan dolayı çiftlerin evlilik planı yaptıkları dönemde kişisel tercihleri doğrultusunda nerelere seyahat edebileceklerini seyahat uzmanlarına sorup fikir almaları balayı seyahati planlamasının ilk adımı olacaktır. Bu yardımı balayı seyahatini gerçekleştirmiş yakın arkadaşlarınızdan alabilirsiniz fakat zevkler ve renkler her zaman aynı olmayacaktır.

2- Destinasyon seçimi
Seyahat uzmanınız veya arkadaşlarınızdan aldığınız fikirler doğrultusunda hayal ettiğiniz balayı seyahatini nerede geçirmeye karar verme aşaması biraz uzun sürecek bir aşamadır. Çiftlerin beklentileri veya hayal ettikleri seyahati geçirmek istedikleri destinasyon konusunda mutlaka bir kaç alternatif olacaktır ve bunlar arasından tercih yapmak zaman alacaktır. Destinasyon seçiminde mutlaka kişisel tercihlerinizi ön planda bulundurmalısınız. Eğlenceyi seviyorsanız eğlence mekanları ve alternatifleri çok olan bir yer seçmelisiniz. Mesela eğlenceyi sevip Maldivler'de balayı yapmak sizi mutsuz edecektir.

3- Seyahat bütçesi
Balayı seyahati planlamanızda diğer önemli etken ise seyahat için ayıracağınız bütçedir. Daha önce mevsime ve balayınızı geçirmeyi arzuladığınız yerin seçimini yaptınız. Şimdi sıra tericihlerinizi bütçenizle örtüştürebilmek. Benim sizlere tavsiyem bu konuda mutlaka size gerçek bütçeyi sunabilecek turizm şirketlerine gitmeniz olacaktır. Bu aşamada mutlaka en az iki veya üç turizm şirketinden fiyat talebinde bulunun. Çünkü aynı hizmetleri size farklı fiyatlarda sunabilirler. Elinizde farklı fiyatlandırmaların olması sizin seyahat bütçenizi net bir şekilde planlamanıza yardımcı olacaktır. Tercih edeceğiniz ülke veya şehirin ekonomik şartları, tercih edeceğiniz seyahat şekli otobüs, tren veya uçak, konaklamak istediğiniz otelin kategorisi, vize uygulayıp uygulamadığı, konaklayacağınız otelin pansiyon durumu bütçenizi etkileyecek başlıca faktörlerdir.

4- Pasaport ve vize işlemleri
Balayı planlamanız esnasında pasaportunuz yok ise sizi karmaşık bir süreç bekliyor olacak. Öncelikle pasaportunuzu evlenmeden önce kullandığınız soyadınız ile çıkarmak zorunda kalacaksınız. Evlendikten sonra bir süre daha bu pasaportu kullanabilirsiniz fakat sık sık yurtdışına seyahat etme planlarınız var ise ileride bu durum sizin sorun olacaktır. Böyle bir durumda kısa süreli pasaport çıkarmanızı tavsiye ederim.  Diğer bir husus ise balayı seyahatiniz için vize uygulayan bir ülkeyi tercih ettiyseniz o ülkenin vize prosedürlerinin süreci ve zorluğu. Mutlaka vize başvurunuzu seyahatinizden en az 1 ay önce yapmalısınız. Yaşayabileceğiniz vize sorunu hem sizin evlilik telaşı içinde sorunu çözmek için zamanınız olmayabilir hemde balayı hayalleri kurarken canınızı sıkabilir.

Yukarı belirttiğim faktörler sizin hayallerinizdeki balayı seyahatini yaşamanızda etkili olacaktır. Bazen seyahat planlamanızı yaparken evlilik yoğunluğundan dolayı bu süreçleri gözünüzden kaçırabilir ve hayal ettiğinizden farklı bir balayı seyahati geçirip, mutsuz bir şekilde balayınızı sonlandırabilirsiniz.






1 yorum:

  1. the best is titanium a metal,
    The best is titanium a metal. It titanium trimmer can be hard for ford edge titanium 2019 the eye to see all black titanium wedding bands the colours of a particular piece of 바카라 사이트 metal. We have some of the finest titanium dog teeth implants stainless steel

    YanıtlaSil