24 Ağustos 2014 Pazar

Eylül Ayında Balayı Önerileri -2

AFRİKA VE HİNT OKYANUSU

Balayı seyahati planlamanız için önerebileceğim diğer destinasyonlar Afrika ve Hint Okyanusu olacaktır. Eğer macera dolu bir balayı seyahati gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız Afrika'da bulunan birçok safari parkı sizin için ideal olacaktır. Özellikle Eylül ayı içerisinde Bostwana'da suların birikmesi ile birlikte büyük göçü izleyebileceğiniz en iyi yerlerden birisidir. Bostwana dışından önerebileceğim safari kampları ve parkları Chobe Ulusal Parkı, Okavango Delta Kampı, Chobe Chilwero'dur.

Doğu Afrika'da büyük sürülerin göçlerinin başladığı ve en keyifli şekilde safari yapabileceğiniz başka bir bölge Kenya'da bulunan Masai Mara Safari Kampı'dır. 

Güney Afrika'da ise eylül baharın başlangıcıdır, havalar yavaş yavaş ısınmaya, doğanın rengi yeşile dönmeye başlar. Safari yapmak isteyenler için bu bölgede Kruger, Sir Richard Branson ve Ulusaba Özel Safari Kampı önerebileceğim yerlerdir.

Namibya'da kurak dönem olmasından dolayı safari esnasından fil ve siyah gergedanları görmek için iyi bir dönem olacaktır. Ayrıca balonla güneşin doğuşunu, Etosha'da bulunan beyaz tuz düzlüklerini, dünyanın en uzun kum tepelerini ve uçsuz bucaksız çöl manzarasını izlemek keyifli olacaktır. Konaklamanızı Onkoshi, Wolwedans Dune veya Ultimate Namibya'da gerçekleştirebilirsiniz. Namibya sizin veyecan verici rotalardan biri olacaktır. 

Zambiya'da da Namibya gibi sıcak ve kuru dönemin başlangıcıdır. Benim önerim South Luangwa Ulusal Parkında minimum 4 gecelik bir balayı seyahati planlaması olacaktır. Bu dönemde hem safariya katılabilir hemde Victorya Şelalesinin muhteşem manzarası eşliğinde tekne turu ile Malawi'de Pumulani Gölü planlamaya dahil edilerek harika bir balayı yaşayabilirsiniz.

Ayrıca balayı planlamanızda aşağıdaki kombinasyonlarıda önerebilirim;
*Kenya'da safari & Zanzibar'da deniz, kum, güneş
*Güney Afrika'da safari & Mauritius'ta deniz, kum, güneş
*Güney Tanzanya & Zanzibar 

Hint Okyanusu adalarında muson yağmurların azalması ile birlikte balayı seyahatiniz için planlamalarınıza alabilirsiniz. Hint Okyanusu için önerelilerim Mauritius, Seyşeller ve Maldivler olacaktır. 

Kuzey Afrika'da normalleşme sürecine giren Mısır balayı seyahati planlamanız için önerebileceğim diğer bir ülke olacaktır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder