23 Ağustos 2014 Cumartesi

Eylül Ayında Akdeniz Ülkerinde Balayı Önerileri...

Yazın son döneminde balayına gitmek sizin için çok romantik olabilir. Havaların biraz daha serinlemiş olması, yaz kalabalığın azalmış olması keyifli ve romantik bir balayı seyahati geçirmenizi sağlayacaktır. Her ne kadar hava sıcaklıkları azalmış olsa de deniz hala yüzmeye imkan verecektir.
Eylül'de balayı seyahati planlamanın diğer bir avantajı da yüksek sezonun sona ermesi ile birlikte fiyatların düşmesi olacaktır. Restoranlarda önceden rezervasyon yaptırma veya katılacağınız günübirlik turlarda acaba yer bulabilir miyim telaşı yaşamamakta sizin için diğer avantajlar olacaktır.
Benim Eylül ayı için balayı seyahati planlaması yapan çiftlere önerilerim şunlardır.

AKDENİZ ÜLKELERİ
Eylül döneminde Akdeniz ülkeleri balayı için en tercih edebilecek ülkelerdir. Sezonun son dönemi olması, havaların hala sıcak ve güneşli olması, kalabalığın azalmış olması Akdeniz ülkelerini balayı seyahati için tercih edebilir hale getirmektedir. Ayrıca bir çok turizm şirketi bu dönemde ucuz fırsatlar sunmaktadır. 

Akdeniz ülkeleri arasında benim öncelikli tercihim Yunan adaları olacaktır. Santorini, bir çok butik otelin hizmet verdiği Santorini'de balayı romantizmini daha çok hissedebilirsiniz. Masmavi denizi, arnavut kaldırımlı sokakları, nefes kesen manzarasında güneşin batışını izlemek, siyah kumlu ve çakıllı plajları, hemen hemen her sokakta karşınıza çıkabilecek küçük kubbeli kiliseleri ile Santorini sizi kendisine bağlayacak. Küçük bir not adada bulunan açık hava sinemasında bir akşam mutlaka bir film izlemenizi tavsiye ederim.
Yunan adaları için diğer tavsiyem daha az gelişmiş ve küçük bir adan olan Alonissos. Stresli düğün sonrasında dinlenmek için mükemmel bir yer. Konaklama için deniz kenarında bir ev kiralayabilirsiniz. Yemeklerinizi kendiniz yapabilir, muhteşeme dalga sesleri ve deniz manzarası eşliğinde başbaşa ve romantik yemeğin keyfini çıkarabilirsiniz. Diğer bir ada tavsiyem Naxos, dağlık olmasına rağmen sahil tavernaları ve muhteşem kumsalları ile balayanızdan keyif alabileceğiniz bir adadır.

 Kıbrıs Eylül ayında hala güneşin ve denizin tadını çıkarabileceğiniz adalardan biridir. Bir çok 5 yıldızlı otel alternatifi veya butik otel alternatifleri balayı planlaması yapanlar için değerlendirilmesi gereken diğer alternatif rotalardan biridir.
Türkiye'de sıcak ülkelerden biri olarak Akdeniz ülkeleri arasında önereceğim diğer bir ülkedir. Özellikle Fethiye Ölüdeniz veya Marmaris bozulmamış kumsalları ve doğası ile balayı seyahatinizi geçirebileceğiniz yerlerden ikisidir. Ayrıca konaklama için 5 yıldız otel yerine butik otelleri tercih edebilirsiniz. Bunlardan birisi Condé Nast Johansens tarafından Avrupa'nın en romantik oteli seçilen Hotel Villa Mahal'dir. Eminim plajları ve doğası ile düğün sonrası stresinizi burada burada atabilirsiniz.

İtalya'da da tatilciler evlerine dönüş yapmış olsalar da kendinizi kalabalıkların içerisinde bulma ihtimaliniz yüksek olacaktır. İtalya'da size önerebileceğim plajları, eğlenceli gece hayatı, spa merkezlerine sahip olan Sardinya veya Güney İtalya'da kendinizi özel hissedebileceğiniz, havuzlu vilları, muhteşem plajları ve çevre gezileri ile Puglia'dır. Toskana bölgesindeki butik otellerde balayınızın keyfini çıkarırken tarihi kültürel geziler yapabilir, yemek kurslarına ve bağ gezilerine katılabilirsiniz.
Küçük ve sevimli bir ada olan Capri adası, yazın kalabalıklığından uzaklaşmış ve kanalları büyüleyen Venedik, Roma, Floransa ve Siena bölgeleri de Venedik seyahatine eklenerek planlanan bir balayı gezisi de hafif yorucu olma ihtimali olsa da İtalya'ya seyahat etmeyi planlayan çiftler farklı bir alternatif olacaktır.
İtalya ile ilgili planlarınızı Amalfi, Positano, Ravello ortaçağ kasabaları ve Capri adası üzerinede planlayabilirsiniz. 



İspanya için önerim ilk önerim Mallorca olacaktır. Balayınız için Mallorca'nın sakin bir kasabasında havuzlu bir villa kiralayabilir veya daha kalabalık bölgelerinde şık butik otellerden birinde konaklayabilirsiniz. Daha hareketli bir balayı seyahati için İspanya'da Endülüs bölgesini seçebilir, Sevilla, Granada veya Ronda'da şık butik otellerde kalabilirsiniz.
Son olarak önerim açık turkuaz rengi denizlerde yüzüp, tekne gezilerine katılabileceğiniz, dalmaçya kıyılarını ve adalarını keşfedebileceğiniz Hırvatistan olacaktır. 

Umarım önerilerim sizin için yol gösterici olur. Önerilerimde belirttiğim yerlerde konaklama, ulaşım ve tur detayları ile ilgili olarak mesajlarını bekliyorum. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder