28 Ağustos 2014 Perşembe

Tahiti (Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea, Taha Adaları)

Dünyanın en trend balayı destinasyonlarından biri Fransız Polinezyası’nın başkenti Papeete’dir. Büyük Okyanus'un tam orta yerinde denize dağılmış haldeki 118 küçük ve volkanik adaların ve atolün en büyüğü ve en ünlüsü Tahiti'dir . Tahiti’nin sosyete adaları olarak tabir edilen en ilgi çekici adaları Moorea, Bora Bora, Huahine, Raiatea ve Taha’dır. Bu adalar dünyanın bir çok ünlü çiftinin balayı seyahatlerinde tercih ettikleri adaların başında gelmektedir. Bu adalar 1880’de Fransız kolonisi ilan edilmiştir, adalarda resmi dil Fransızca’dır. Yerel kabilelerin kültürleri ile Fransız kültürü bu adalarda harmanlanmıştır. Adaların hemen hemen hepsi mükemmel beyaz kumlu plajlara, şnorkel ve dalış bölgelerine ve yemyeşil bir doğaya sahipler.


Hava nasıldır?
Adaların kliması seyahat etmek için her dönemde idealdir. Ortalama sıcaklık yaz mevsiminde 27 ° C kış mevsiminde ise 26 ° C’dir. Tabi bu sıcaklıklar her ne kadar bunaltıcı gibi gözükse de araç, otel ve restoranlarda klima mevcut. Adalarda yaz mevisimi Kasım – Nisan, kış mevsimi ise Mayıs – Ekim ayları arasında yaşanmaktadır. Valinizi hazırlarken yanınıza mutlaka hafif pamuklu giysiler, güneş kremi, şapka almanızı tavsiye ederim. Sentetik kumaşlı giysileri tercih etmemelisiniz.





Nasıl giderim ?
Uluslar arası tek havalimanı Papeete’ye çok yakın bölgede olan Tahiti Faa’s Havalimanıdır. Tahiti’ye Fransa, Amerika, Japonya, Yeni Zelanda ve Avustralya’dan direk uçabilirsiniz.

Uçuş süresi ne kadar ?
Los Angeles - Papeete                                                                           08.30 saat
Paris - Los Angeles                                                                                11.50 saat (Air France uçuşları Los Angeles’de duraklama yapmaktadır)
Tokyo - Papeete                                                                                       11.35 saat
Auckland - Papeete                                                                                 05.00 saat

Uçuşlardan dolayı gece geç saatte otele giriş yapmak isterseniz, otele giriş yapacağınız gün içinde rezervasyon yapmanız gerekecektir.

Yerel havayolu ile Tahiti’den 46 farklı adaya uçuş vardır. Sefer sayıları çok fazla olmadığından Papeete dışında bir adaya seyahatinizi planlıyorsanız mutlaka iç hat uçuşlarını kontrol etmeniz gerekmektedir.


Vize almam gerekiyor mu?
Fransız Polinezyası, Avrupa Birliği üyesi ülke vatandaşları, Kuzey ve Güney Amerika ülke vatandaşlarının 30 güne kadar olan seyahatlerinde vize talep etmemektedir. Fransız vatandaşları kimlik kartları ile ülkeye giriş yapabilirler. Türkiye’den seyahat edecek turistler için ise vize gerekmektedir, vize başvurusu Fransız Konsolosluğu’na yapabilmektedir. Vize ile ilgili ikinci bir detay ise aktarma yapacağınız ülkenin vizesini mutlaka almanız gerekmektedir. Türkiye’den Tahiti’ye genellikle Los Angeles aktarmalı olarak gitmek mümkündür. Los Angeles aktarması için mutlaka ABD vizesi almanız gerekecektir.
Diyeceksiniz ki ABD vizesi de alacaksam Amerika’yı da seyahat planıma dahil ederim. Tahiti’ye yapacağınız seyahatlerde Türkiye’den uçuş süresi (yaklaşık 30 – 35 saat aktarmalarla) göz önünde bulundurulduğunda gidişte ve dönüşte bir gece Los Angeles konaklaması hem sizin daha az yorulmanızı hem de seyahatinizin daha keyifli geçmesini sağlayacaktır.

Nereleri görmeliyim ?
Tahiti’de görmeniz gereken ve fotoğraflamak isteyeceğiniz birçok yer var.

'Le Marche'. Papeete’de bulunan iki katlı yerel bir pazardır.  Burada hem yerel ürünleri almak ve tatma imkanı bulabilirsiniz. Güçlü kokusu, bronzlaştırıcı ve nemlendirici etkisi olan Tahiti yağı Monoi’yi almanızı tavsiye ederim. Ayrıca bu pazarda tropikal renkler ve geleneksel desenler ile tasarlamış giysiler, plaj havlusu veya dokuma bir ürünleri, takı, kartpostal, küçük hediyelik bardaklar, kokulu sabunlar, yerel dans kostümleri, şapka ve deniz kabuğundan yapılmış kolyelerden bulabilirsiniz.

*The Arahoho Deliği: Tahiti'nin kuzeyinde bulunan bu yerde dalgaların okyanus tarafında bulunan kayalıklara çarpar ve kayalıkların yol tarafına bakan kısımlardan bir fışkıye gibi yola düştüğü ilginç bir yerdir.
*Les Trois Cascades  Şelaleri  
*Kral Pomare Beşinci Mezarı
*Pointe Venus Deniz Feneri
*Botanik Bahçeve Gauguin Müzesi
*Olivier-Breaud Golf Sahası
*Arahurahu Marae; Eski tanrıları anmak için siyah taşlardan yapılan bir anıtın bulunduğu dini mekan
*Siyah İnci Müzesi  
*To'ata;  Limana yakın olan bu meydanda bir çok restoran bulabilirsiniz. Eğer seyahatiniz temmuz ayına denk gelirse Haiva festivalini bu meydanda izleyebilirsiniz.


Neler yapabilirim ?
Deniz ve su sporları: Sörf, tüplü dalış, Şnorkel ile dalış (Çoğu otel şnorkeli ücretsiz olarak tedarik etmektedir), Kanyon gezisi, Vatoz ve Köpekbalığı besleme, su sporları, derin deniz balıkçılığı ve kitesurf.
4X4 ile safari yapabilir, Golfe merakınız varsa kısa bir golf eğitimi alıp, golf oynayabilirsiniz.

Seyahatiniz esnek ise yerel uçuşlar ile diğer adalara günübirlik geziler yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder