26 Ağustos 2014 Salı

Eylül Ayında Balayı Önerileri - 3

Uzak Rotalar

Çiftler balayı seyahatlerini uzak ülkelerde ve şehirlerde de geçirmek isteyebilirler. Uçuş süresinin uzun olduğu veya direk gidilebilecek destinasyonların haricinde bazı ülke ve şehirleri seçmek zaman kaybı olarak algılanabilir. Hayatınız boyunca bir kere gerçekleştireceğiniz balayı için bu zaman kaybının pekte önemi olduğunu düşünmüyorum. Neden diye soracak olacak olursanız uzun uçuşlarda yeni nesil multi medya teknolojisine sahip uçaklarda eşiniz ile birlikte çok keyifli zaman geçirebilirsiniz.  

Uzak rotalardan Amerika kıtası için balayı önerilerim;

Karayipler Eylül ayında ziyaret etmek için çok iyi bir dönem olmayacaktır. Eğer bu dönemde Karayipler’de balayınızı geçirmek istiyorsanız rüzgar, yağmur ve fırtınaların seyahatiniz boyunca canınızı sıkacaktır. Aynı zamanda bu şartlar Florida içinde geçerlidir. Tabi Amerika kıtası sadece Karayipler ve Florida’dan ibaret değil. Amerika kıtasında size ilk önerim göz kamaştırıcı doğal güzellikleri ile California’dan batıya doğru bir seyahat planı yapmak.
Grand Kanyon’dan başlayıp romantik bir yol eşliğinde Utah, çevresinde bulunan Milli Parklar, Salt Lake City ve Rocky Dağlarında son bulacak bir rotayı takip edebilirsiniz. Farklı ve romantik bir rota üzerinde  bulunan Amangani Otel konaklama için önerim olacak. Amangani Dağların yamacında bir vadi üzerinde konumlu Amangani Otel’de doğa ile baş başa çok keyifli anlar geçirebilirsiniz.




Bir diğer önerim üstü açık bir  araç kiralayarak San Francisco’dan Los Angelas’a bir seyahat planlayabilirsiniz. Belki araba kullanacak olmanızdan dolayı yorucu bir seyahat olabilir fakat emin olun çok keyif alacağınız bir rota olacaktır. Konaklamanızı Napa Vadisi veya Yosemite Ulusal Parkı içerisinde bulunan tesislerde gerçekleştirebilirsiniz. Uzun süreli bir balayı seyahati planlıyorsanız gezinin sonuna California ile Bora Bora’yı da ekleyebilirsiniz.




Güney Amerika’da bu dönemde seyahat edebileceğiniz en iyi yerlerden biride Peru’dur.  Machi Picchu Antik kenti, plajları, yeşil doğası ile Peru balayı seyahatiniz için çok farklı bir alternatif olabilir. Seyahatinizi minimum 7 gece olacak şekilde planlamakta fayda olacaktır. Peru’da Machi Picchu dışında Lima, Cusco  gibi şehirlerde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında olmalı.


Eylül ayında balayı planı yapabileceğiniz en güzel destinasyonlardan biriside Güney Pasifik’tir. Özellikle renkli kültürü ve plajları ile Fiji bu bölge için önerim olacak. Tabiki de Fiji’yi sadece deniz, kum ve güneş seyahati olarak düşünmemek gerekir. Balayınız boyunca köpekbalıkları ile birlikte dalış yapabilir, yerel köyleri ve çevredeki diğer adalara günübirlik geziler yapabilirsiniz.



Uzak rota önerilerim için bu defa kıta değiştiriyoruz. Güney Hindistan Eylül ayı içerisinde ziyaret etmek mükemmel bir dönemdir. Hindistan’da Tanrının evi olarak bilinen Kerala sıra dışı bir balayı seyahati için önerebileceğim bir başka destinasyon olacak. Bu bölgede balayınızı stresten uzak bir şekilde geçirebilirsiniz. Seyahatiniz boyunca şelaleler, tropik yağmur ormanları, bölgeye has tapınakları, filleri ve baharat tarlaları ile Cochin, tarihi Tellicherry ve Neeleshwaram plajı olağan dışı bir balayı seyahati olacaktır.



Dünyanın en büyük ve en yüksek sıradağları Himalayalar balayı seyahati planlayanlar için diğer bir destinasyon önerim olacak. Düğün öncesi ve sonrasında zihin, beden ve ruh dinginliği için mutlaka üzerinde düşünülmesi gereken bir seçenek olacaktır. Himalayalar'da Ananda Hotel & Spa'da size özel villa'da harika bir balayı geçirebilirsiniz. Konaklamanız boyunca Yoga derslerine, yemek kurslarına, doğa yürüyüşlerine ve rafting turlarına katılabilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz.





Yukarıda önerdiğim rotalardan birinde geçireceğiniz balayı seyahatiniz, sizin için farklı bir deneyim olurken,  balayı sürecinde yaşadığınız anları ve anıları ömür boyu unutmayacaksınız. Özellikle seyahatiniz boyunca çekeceğiniz fotoğrafları sosyal medyaya paylaşımınız arkadaşlarınızı da kıskandıracaktır.  Bir çok önerimi kısa geçtim, önerdiğim destinasyonlar ile ilgili detaylı bilgi isterseniz bana mesaj gönderebilirsiniz.


Şimdiden keyifli seyahatler, ömür boyu mutluluklar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder